Sain Laurilta kaksi lammasta äitienpäivälahjaksi. Lampaat saapuivat kesäkuussa, kun tulivat luovutusikäisiksi ja niille annettiin nimet; Sylvi ja Vieno. Nimensä lampaat saivat Sylvi ja Vieno Kekkosen mukaan, tumma ja vaalea. Oiva-pappa tapasi Sylvi Kekkosen aikoinaan Kauniaisten sotavammasairaalassa, olin silloin hyvin pieni. Tapaaminen ja keskustelu Sylvin kanssa teki suuren vaikutuksen pappaan ja muistona siitä oli mm. valokuva heistä. Vieno on myös lapsuuden muisto, tosin hän oli se kiva mies (ei siis laulaja Vieno), joka otti minut aina traktorin kyytiin pellolle yms. Asumme muistojeni Vienon kotipaikan mailla, tila myytiin kunnalle ja kunta kaavoitti siihen ns. ekokylän. Tämän Vienon sukunimi ei ollut Kekkonen, mutta tumma ja vaalea tekivät asiaan pienen aasinsillan. Ekokylä ei ottanut oikein tuulta alleen ja nykyään tontit ovat ihan tavallisia haja-asutusalueen omakotitalotontteja. 

Se historiasta tällä kertaa. Mutta kaikella on syynsä ja merkityksensä.

Lampaat kerittiin eilen ja voi kuinka niistä tuli laiheliineja. 

DSC_7374-normal.jpg

Tässä Sylvi, jouduin vaihtamaan vanhat kaulapannatkin käyttöön, uudemmat isommat olivat ihan liian isot. Päästin rääppänät kaikesta huolimatta ulos syömään vihreää. Onneksi on aika lämmin ilma vielä.

DSC_7376-normal.jpg

Vienolle jäi vielä korvien väliin villaa, näkee mitä on puuhailtu heti kun silmä välttää... käsittämätön villitys mennä multakasan päälle pomppimaan, ihan niin kuin pikkulapset. Kai se on sitten joku vuohien ja lampaiden alkukantainen tarve päästä kiipeämään maaston korkeimpaan kohtaan.

DSC_7367-normal.jpg

Lampaiden talvikoti tehtiin vanhaan kuorma-auton kaappiin. Seinät ovat eristetyt, joten ei ollut suuri vaiva. Kaappi on ostettu aikoinaan rakennustyömaakopiksi.

Lampolan eteen on valmistumassa talviulkoiluaitaus. Aitaus ei ole vielä valmis ja sen takia siellä näkyy jotain rojua vielä lojumassa. Luultavasti myös koripallokori on lähdössä pois tuosta seinästä, en usko ainakaan, että lampaat innostuu koripalloa pelaamaan. Itseasiassa ne eivät välitä edes oikein pallon peluusta, toisin kuin Kaapo-vuohi, joka pelailee pallojen kanssa ihan ominpäinkin vähän väliä.

DSC_7370-normal.jpg

Oveen tein vanhasta laudanpätkästä ja narusta nimikyltin. Naru on liimattu kuumaliimalla.

DSC_7362-normal.jpg

Kaapin takaseinä oli avoin ja siihen rakennettiin seinä ja ikkunalla. Lämpölasi jäi ylimääräiseksi talosta, on "kakkoslaatua" tavallaan, sillä se jouduttiin vaihtamaan kun pystytysvaiheessa nosturin koukku osoi vähän aulan ikkunaan ja vaikkei siihen tullut edes naarmua, niin ikkuna piti vaihtaa turvallisuussyistä. 

Rehuastia on tehty Ikean valkoisesta laatikosta muotoon leikkaamalla.

DSC_7363-normal.jpg

Sisällä lampolassa on toinen pääty lampaille ja oven puoleisessa päädyssä on tilaa mm. olkipaaleille. Myös lampaiden syötävät heinät ovat kuvassa näkyvällä lavalla (paalin kokoinen) ikään kuin aidan toisella puolella, jotta lampaat eivät turhaan tallaa ruokaansa. Eikös se ruohokin ole vihreämpää aidan toisella puolella, jos säilyisi hyvä ruokahalu.

DSC_7364-normal.jpg

Tässä näkyy tämä oven puoleinen pääty. Siinä on olkia, kutterinlastua ja valkoisessa ämpärissä hajuhaittoja vähentävää ainetta. On tyttöjen mukavampi olla sitten, ja ehkä hoitajankin kivampi pistäytyä lampolassa sisällä.

DSC_7365-normal.jpg

Karsinan puolelta kuvattuna näyttää tältä.

Onhan lampola vähän vanha ja kulahtaneen näköinen, mutta jos joskus sitten tehdään oikein soma koti niille. Pääasia, että on kuivaa ja lämmintä. Tähän koppiin saa sähkönkin vedettyä helposti, jos tulee tarve, esim lämmitystä varten kovilla pakkasilla.